RAB Woningdossier | Huurpunten berekenen

Met complete dossiers creëren we grip op uw woningportefeuille

Dit zorgt ervoor dat het inzichtelijk wordt waar je waarde kan toevoegen in de portefeuille, zodat deze in de toekomst nog steeds relevant is. Daarnaast zorgt de huidige veranderende wet- en regelgeving ervoor dat er veel spanning en onbekendheid is. Een woningdossier bestaat uit 5 onderdelen, waarbij we gemiddeld 45 minuten op locatie zijn. Hierdoor kunnen we met de juiste planning 8 opnames per dag doen. Het dossier maken we vervolgens vanaf kantoor op. 

Na introductie van de eigenaar plannen we zelf de afspraken met de bewoners van het pand. Onze werkwijze zorgt ervoor dat de impact op uw huurder zo laag mogelijk blijft. De verplichte fysieke opname voor het energielabel en 3D scan nemen gemiddeld 45 minuten in beslag.

Huurpunten rapportage Welke punten nu, welke punten in de toekomst. Maar nog belangrijker, aanbevelingen voor verbeteringen. De rapportage geeft de eigenaar inzicht wat de impact van de nieuwe wetgeving middenhuur kan gaan zijn. Ook krijgt u als eigenaar inzicht in de mogelijke risico’s naar de toekomst.

Om de huurpunten te berekenen moeten moet het energielabel bekend zijn, de vierkante meters en veel andere variabelen. Denk hierbij aan de afmetingen en voorzieningen van de keuken. De lengte van het aanrecht is een aantal punten waard. Hierbij wordt de breedte van de kookplaat in niet meegenomen in de lengte, maar de breedte van de wasbak wel.

De huurpunten rapportage is daarom niet alleen handig voor bestaande woningen, of voor toekomstige risico, maar ook voor renovaties. Welke keuzes maak je bij verbouwen en het kiezen van de keuken?

Energielabel Het energielabel van de woning, een steeds zwaarder wegend onderdeel van de huurprijs. Wat is het nu, maar belangrijker hoe kan je deze verbeteren naar de toekomst.

Energielabels zijn verplicht wanneer je een woning verhuurt. Zo weet de huurder direct of een woning energiezuinig is of niet.

Ook voor financierders zoals banken of fondsen is het energielabel steeds belangrijker. Dit kan een vereiste zijn bij financiering en kan mogelijk resulteren in rente korting.

Energielabels zijn mogelijk voor zowel woningen als utiliteiten. Voor kantoorpanden is energielabel C wettelijk verplicht vanaf 1 januari.

Matterport model Met een paar muisklikken door een 3D scan wanen anderen zich in uw pand. Regel uw bezichtigingen voor de verkoop of verhuur digitaal, maak anderen enthousiast over uw bedrijf, organisatie of vereniging door ze een kijkje te geven achter de voordeur en laat uw aannemer of leverancier een inschatting maken van het werk en de kosten op basis van digitale beelden en afmetingen.

Het 3D model of te wel digital twin gebruiken we voor een aantal zaken. Vanaf afstand kunnen we het energielabel verder uitwerken, de tekening maken en de huurpunten berekenen. Hierdoor is de overlast voor de huur beperkt tot een minimum.

Plattegrond Om het dossier compleet je maken hebben we de actuele tekening nodig. Welke ook nodig is voor de huurpunten, energielabel en om te weten hoeveel m2 het appartement is.

Voor het berekenen van de huurpunten moet het bekend zijn uit hoeveel ruimtes een woning bestaat en hoeveel m2 deze zijn. Hieraan zijn regels verbonden, zo telt een ruimte lager van 1,5 meter niet mee. Wij houden hier rekening mee in onze tekeningen, er wordt duidelijk aangegeven wat wel en wat niet mee telt.

Een leuk feit is dat we regelmatig missende ruimtes tegenkomen op onze tekeningen. Zo vind je nog eens leuke dingen!

€599

Per Dossier

€549

Per dossier

€ XX

Per Dossier

Naam(Vereist)
Interesse? Stuur ons een bericht